Skip to content

CLT-hout engineering

CLT-hout engineering

DE TOEKOMST VAN HOUTBOUW

Het gebruik van CLT massiefhout in de bouw neemt sterk toe. Bij VH Engineering streven we ernaar om onze horizon steeds verder te verbreden en waarde toe te voegen. Als innovatief bedrijf spelen we in op een vernieuwde en duurzame bouwcultuur, door middel van prefab CLT-module engineering. Zo behouden we waarde en creëren we meerwaarde voor elk project, elke opdrachtgever en het veranderende landschap om ons heen.

Voor wie realiseren wij CLT engineering?

  • Leveranciers van massief houtbouw
  • Aannemers

CLT engineering, volgens VH Engineering

Vanaf de eerste schets tot aan de realisatie werken wij gedreven aan gestapelde BIM-modellen in massief hout. Bouwen met hout heeft vele voordelen: hout slaat CO2 op, het is licht, herbruikbaar en recyclebaar, waardoor het volledig circulair toepasbaar is. Bij ons ben je verzekerd van een duurzame, energiezuinige constructie en een snel bouwproces.

Hoe gaan wij te werk?

Onze modelleurs zijn tevens ervaren bouwkundige technici. Ze zetten hun uitgebreide kennis en ervaring in om zowel de fysieke en functionele informatie als de technische details van het BIM-model om te zetten naar een productiemodel. Met andere woorden: we creëren BIM-modellen met de nadruk op maakbaarheid en duurzaamheid.

Waarom werkt onze aanpak?

Door in een vroeg stadium in 3D te werken, kunnen we alle beschikbare kennis implementeren. Alle details zijn al in een vroeg stadium zichtbaar en eventuele knelpunten worden digitaal opgelost. Hierdoor bevorderen we efficiëntie, verlagen we (faal)kosten, verminderen we risico’s en zorgen we voor maximale afstemming tussen disciplines.

TOOLS

ONZE MOGELIJKHEDEN BINNEN CLT ENGINEERING

  • 3D-modelleren voor constructief en technisch ontwerp
  • Genereren en opwerken van 2D-output
  • 3D-modelleren van het productiemodel (casco)
  • Genereren en opwerken van productietekeningen
  • Constructieberekeningen
  • Montagetekeningen