Skip to content

Prefab beton engineering

Prefab beton engineering

Creëren vanuit de vraag

Als het gaat om prefab beton, is er bij VH Engineering zeker geen sprake van ¨business as usual¨.

Dankzij onze eigen praktijkervaring in diverse rollen binnen de betonfabriek, kunnen wij onszelf inmiddels experts noemen: wij spreken de taal van onze opdrachtgevers en denken mee tot in detail. Als gevolg wordt er altijd gecreëerd vanuit de vraag van de betonfabrikant, en niet vanuit een vastgeroeste theorie. Alleen zo kunnen wij prefab engineering naar een hoger niveau tillen.

Voor wie realiseren wij Prefab engineering?

  • Betonfabrikant
  • Aannemer

Prefab engineering, volgens VH Engineering

VH Engineering heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en uitwerken van complexe prefab betonconstructies. Wij adviseren, modelleren en berekenen voor prefab betonontwerpen, met oog voor de architectuur en hoofdconstructie.

Hoe gaan wij te werk?

Krijgen wij een opdracht tot de realisatie van prefab engineering? Dan grijpen wij in eerste plaats altijd terug op de praktische ervaring die wij zelf hebben opgedaan in de betonfabriek. Door op deze ervaring voort te bouwen, kunnen wij in een vroeg stadium de mogelijkheden en moeilijkheden afwegen. Zo komen we tot praktisch uitvoerbare oplossingen, waarbij wij bedacht zijn op makkelijke en slimme malcombinaties, een gunstige doorloop van productieplanning en de besparing van mallen en kilo´s onnodige bewapening.

Waarom werkt onze aanpak?

Door in een vroeg stadium in 3D te werken, kunnen we alle beschikbare kennis implementeren. Hierdoor faciliteren we een grotere efficiency, lagere (faal)kosten, minder risico en een maximale afstemming van de disciplines. Door niet met een handmatig ingevuld script, maar een Dynamo-script te werken, zorgen we dat onze modelleurs zich volledig kunnen focussen op het tekenwerk. Kortom: een efficiënt proces, waarin we alle beschikbare kennis opnemen met de juiste mensen op de juiste plek.

Tools

Onze mogelijkheden binnen Prefab engineering

  • 3D constructief modelleren
  • Detail engineering cat. 2 t/m 5, criteria 73/07 kiwa
  • Productietekeningen: vorm en wapening
  • Montagetekeningen
  • Statische uittrekstaten
  • Script-exports voor diverse ERP-systemen, zoals Profity Prefab

Uitgelichte case

Bekijk onze uitgelichte cases over Prefab Engineering

Expertises

Berekend, getekend, verbeterd

Creatie begint met een idee. Wij zitten aan de tekentafel om deze ideeën vorm te geven. Dit doen we door als onderdeel van een project een 2D-ontwerp om te zetten naar 3D, maar profileren ons ook op andere posities. Zowel aan de voorkant als achterkant vervullen wij diverse rollen binnen een project, waarbij wij altijd vasthouden aan onze ervaring, kennis en oorspronkelijke visie en principes.

Zet VH Engineering in voor de realisatie van BIM-modellen en prefab-constructies, of laat een volledig project aansturen middels projectmanagement.

BIM-modelleren

Ontwerp van een digitaal model van een bestaande en/of geplande constructie in 3D

Prefab engineering

Adviseren, modelleren en berekenen met betrekking tot prefab betonontwerpen

Projectmanagement

Managing van bouwprojecten, van BIM-coördinatie tot uitvoeringsgereed maken

SAMEN VOORTBOUWEN?

Neem contact op

Op zoek naar een partner voor BIM-modelleren, Prefab beton & houtconstructie engineering of Projectmanagement? Wil je kennismaken of een idee aan ons voorleggen? Daar horen we graag meer over!