Skip to content

Projectmanagement

Projectmanagement

ALLE PARTIJEN OP ÉÉN LIJN

Hoe ziet een goed gemanaged bouwproject eruit? Als het aan ons ligt, zo: een stabiele basis in de vorm van een kraakhelder BIM-plan, voorzien van doordachte ontwerpen en een bouwklaar 3D-model.

Voor wie managen wij BIM-projecten?

 • Aannemer
 • Architect

Projectmanagement, volgens VH Engineering

Een goede voorbereiding in 3D BIM zorgt ervoor dat je in het totale primaire proces grip hebt en handelingen in één keer goed gaan. Dat levert geld op, of andersom gesteld; reduceert de faalkosten.

Wij managen en coördineren het proces, stellen protocollen en projectdocumenten op wat zorgt voor een kloppend BIM-dossier.

Hoe gaan wij te werk?

In samenspraak bepalen we onder meer de BIM-doelen, -ambities, -vereisten, procesafspraken, informatiebehoeften en leggen deze contractueel vast. Als BIM-coördinator zorgen we voor de inrichting en toetsing van gebouwmodellen (model checking en clash control) en het genereren van informatie voor de realisatie. Wanneer het project vervolgens uitvoeringsgereed is, coördineren wij systeemtechnisch het BIM-aspect van het bouwproces met betrekking tot het koppelen van gebouwmodellen, de aspectmodellen en andere programma’s.

Waarom werkt onze aanpak?

Met VH Engineering weet je waar je aan toe bent. Wij ontzorgen compleet en nemen de leiding, maar staan ook zeker schouder aan schouder met de opdrachtgever. Wij zijn een teamplayer die de samenwerking tussen diverse partijen bewerkstelligt en werkt naar een rendabel resultaat, waar iedereen later tevreden op terug kan kijken.

Tools

ONZE MOGELIJKHEDEN BINNEN PROJECTMANAGEMENT

 • BIM-management
  • Opstellen BIM-protocol
  • Opstellen InformatieLeveringsSpecificatie (ILS)
  • Opstellen BIM-Uitvoeringsplan
 • BIM-coördinatie
  • Controle middels BIMcollab, Solibri of Navisworks
  • Deelnemen aan BIM-sessies

Expertises

Berekend, getekend, verbeterd

Creatie begint met een idee. Wij zitten aan de tekentafel om deze ideeën vorm te geven. Dit doen we door als onderdeel van een project een 2D-ontwerp om te zetten naar 3D, maar profileren ons ook op andere posities. Zowel aan de voorkant als achterkant vervullen wij diverse rollen binnen een project, waarbij wij altijd vasthouden aan onze ervaring, kennis en oorspronkelijke visie en principes.

Zet VH Engineering in voor de realisatie van BIM-modellen en prefab-constructies, of laat een volledig project aansturen middels projectmanagement.

BIM-modelleren

Ontwerp van een digitaal model van een bestaande en/of geplande constructie in 3D

Prefab engineering

Adviseren, modelleren en berekenen met betrekking tot prefab betonontwerpen

Projectmanagement

Managing van bouwprojecten, van BIM-coördinatie tot uitvoeringsgereed maken

SAMEN VOORTBOUWEN?

Neem contact op

Op zoek naar een partner voor BIM-modelleren, Prefab beton & houtconstructie engineering of Projectmanagement? Wil je kennismaken of een idee aan ons voorleggen? Daar horen we graag meer over!